Melbourne

Halloj,
vaknade upp till ett höstigt Melbourne, blåsigt, molnigt, +16 och allmänt ruggigt. Efter att ha segat i oss gratis frukosten här på vårt boende bestående av endast rostmacka med smör och en kopp te (gratis är gott) gav vi oss ändå ut, trots att vi inte har några jackor eller något med oss, för att utforska lördagsmarknaden bara runt hörnet. Var betydligt bättre väder då det hunnit gå någon timme och solen kommit fram och värmt upp lite. Det gick att gå i jeans och en tunn kofta och i solen kunde man även ta av sig till linne om man var i lä.

Hur som, köpte på marknaden varsin rullväska för under 300kr (mamma tro mig, det är värt dom pengarna även fast vi knappt har pengar kvar) det är som en vanlig mjuk fotbollstrunk - går att ha på ryggen och går att rulla. Vårt backpackande är iprincip över, åker till Thailand i morgon där vi ska sola bada och bara ta det lugnt i en månad innan vi åker hem till jobbet (och självklart familj, släkt och vänner) som kallar på oss. Så då våra väskor är rätt slut, lika så axlar/rygg och att väskorna av någon konstig anledning blivit för små?! Så var en ny, med rullfunktion, välbehövlig! Ska ta massage i thai så vi kanske slipper ha ont i axlar, nacke och rygg konstant, så sjukt stela!

Vi känner att då de gamla väskorna spricker på grund av att vi pressat ner allt och om man behöver ett par shorts man inte använt på 2 dagar så måste man riva upp heeeela väskan för att få tag i dom. Sen får inte allt plats för man har bråttom att få ner det, gaaah vet inte hur många gånger jag blivit galen på att det inte får plats! Så nu får allt plats, utan problem OCH jag kan öppna väska , kolla ner och se alla plagg bredvid varandra och inte ett i taget, wihoo.

Nej slut tjatat om den där väskan som är så sjukt bra, definitivt välplanerad, både ekonomiskt och ergonomiskt!

Resten av dagen har i och för sig oxå handlat om "den där" väskan... Helt ivriga att se om allt skulle få plats eller inte då vi velade om storlek (slapp vela då de endast hade en M och en L) eftersom jag är störst (större skor osv hehe) fick jag den stora (samma pris som den lilla för vi är så bra) så slet vi ut exakt allt ur ryggorna för att packa i de nya. Fick plats, massa plats över! Så nu behöver vi inte oroa oss om hur de ska bli i thai då springskor, tjocktröja och jeans skulle ner i den redan fullproppade ryggan.

Efter att ha flyttat över allt fick båda två helt plötslig separationsångest. Vi vill ju inte lämna våra backpack väskor som hängt med oss på hela resan, snyft :-( Men har inte mycket till val, fungerar faktiskt inte längre, dom gamla var för små och man kunde inte ta ut något från mitten för då förstörde man ordningen och fick inte i allt igen. Satt där som två små barn på golvet och grät nästan av tanken att lämna ifrån oss vår närmsta vän på resan:-(.

Efter en dusch kändes de lite bättre och vi hoppas det inte blir allt för svårt att säga hejdå till den gröna väskan i morgon då vi flyger vidare.

Det vart inte sluttjatat haha, men nu vet ni hur vi fått dagen i Melbourne att gå. Kanske borde ändra rubrik till något om väska ;-)

Ha det så bra så hörs vi kanske på flygplatsen eller i Thailand, tjohoo.

Trevlig helg!
//En knäpp Hanna


Kommentarer
Postat av: Maud/Rospigan

Men det är väl härligt att konstatera att en väska kan betyda så mycket ibland :-) Har man levet i en väska/rygga så länge, så är de ju som ens hem. Och, som engleslmännen säger, mitt hem är min borg.

Här är det -3 och mest sol, härligt väder! Ska åka ner till färjan staxt och hämta en kompis och sedan iväg och vaccinera hundarna.

Ha det bra och klappa väskorna från mej ;-)
Kram!
Maud

2013-02-02 @ 14:06:35
Postat av: Matilda

Hahaha ni är roliga ni som blir ledsna över en väska 😂😂

2013-02-02 @ 14:24:28
URL: http://lisatilda.blogg.se
Postat av: Maria Arnell

Väskor kan man inte få för många av ;-)

2013-02-02 @ 19:01:05
Postat av: Alice

Visste inte att jag var emot ny väska!?! Brukar snarare höra att jag är bra på shopping! Nu när ni har plats över i väskorna kan ni köpa med något snyggt till oss innan ni åker hem :-)

2013-02-02 @ 23:53:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback