Fox Glaciär

Idag har vi spenderat några timmar på en buss och resterande dag på en glaciär, spännande!
Vi bor nu i en liten ort som heter Franz Josef, tog en shuttle bus till Fox Glaciär där vi hade en halvdags vandring bokad. Fick sockor och kängor och hoppade sen på bästa buss som tog oss till berget vi skulle upp på/mellan. Där vi klev av bussen forsade vattnet som smält på båda sidor av "vägen". Började vandringen uppåt i strålande sol, tack och lov bra väder. Efter en bit såg vi mellan två bergstoppar den vita isen som vi snart skulle ut på. Den var runt kanske 50m hög, sjukt att det inte smälter ändå. Vi kunde bära short utan att frysa? Lite svalt med linne så när vi väl var framme vid isen åkte tjocktröja på, men inte alls kallt!
Hur som, vandrade en kort led runt på glaciären i ca 1h. Fotade en massa, inte så mycket med mobilen, så ni får vänta på fler bilder. Var i alla fall riktigt häftigt att se massor av is mitt mellan två berg i strålande sol och värme. Då och då fick vi även höra stenras , lite läskigt.
I morgon bär det vidare mot Wanaka.
Bye! Hanna


Kommentarer
Postat av: Maria Arnell

Ser härligt ut. Måste vara fantastiskt vackert!

2013-01-27 @ 11:41:14
Postat av: Maud/Rospigan

Häftigt! Jag har ju bott en vecka bara ca 1 km från en glaciär (Snöhetta på Dovrefjell) men gick aldrig dit då vi inte jagade åt det hållet. Vi såg den från stugan och jag ångrar nu att jag inte knatade dit...
Kul att ni fotat en massa.
Fortsätt ha det härligt!

Väderrapport från Tomta: -4 och väldigt grått väder just nu...

2013-01-27 @ 13:29:25
Postat av: Anonym

Ser jättehärligt ut
Pyr

2013-01-27 @ 16:31:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback